Muziekbeleving Verstandelijke Beperking

Muziekbeleving – verstandelijke beperking

Voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking geef ik op de woon- of dagbestedingslocatie muziekbeleving activiteiten.

Individuele muziekbeleving:
We maken muziek die aansluit bij de belevingswereld van de deelnemer. Ik maak gebruik van keyboard, gitaar, djembé, kleine slagwerkinstrumenten en een speaker om muziek van Youtube of Spotify af te spelen.
Voor de ene deelnemer is bewegen op rustige klassieke muziek fijn, een ander zingt liever mee op keiharde carnavalskrakers.

Het doel is om aansluiting te vinden bij de deelnemer waardoor deze zich op z’n gemak voelt, plezier beleeft aan de activiteit en zich uiteindelijk beter kan uiten. Ook heeft de motorische ontwikkeling baat bij muzikale activiteiten.

Muziekbeleving in de groep:
In muziekbeleving als groepsactiviteit ligt de nadruk op zingen. Deelnemers kiezen bijvoorbeeld om beurten een lied wat door de hele groep gezongen wordt. Daarbij bespeelt ieder die dat wil een klein slagwerkinstrument.
Ik begeleid de liedjes op piano of gitaar, of ik speel ze af via de computer. In dat laatste geval heb ik mijn handen vrij om met deelnemers te dansen of te helpen bij het bespelen van het instrument.

Kennis:
Mijn kennis en inspiratie voor Muziekbeleving haal ik uit mijn werk als assistent woonbegeleider bij Bartiméus in Doorn in combinatie met mijn ruime ervaring als zangdocente.
Ook heb ik de opleiding Creatieve Therapie gevolgd bij CIVAS.

Momenteel geef ik individuele muziekbeleving en kooravonden bij Bartiméus in Doorn en Zeist.

Kosten:
Mijn richtprijs voor Muziekbeleving is €27,50 per 30 minuten.

Interesse?
Mocht je interesse hebben in Muziekbeleving VB, neem dan graag contact met me op via de mail.