Muziekagogie

Muziekagogie

Muziekagogie in de zorg
Voor mensen met een verstandelijke beperking, mensen met dementie en mensen met korsakov geef ik op de woning of dagbesteding muziekagogie.

Individuele muziekagogie:
We maken muziek die aansluit bij de belevingswereld van de deelnemer. Ik maak gebruik van keyboard, gitaar, djembé, kleine slagwerkinstrumenten en een speaker om muziek van Youtube of Spotify af te spelen.
Voor de ene deelnemer is bewegen op rustige klassieke muziek fijn, een ander zingt liever mee op keiharde carnavalskrakers.

Het doel is om door middel van muziek aansluiting te vinden bij de cliënt en zo zijn of haar welbevinden te vergroten. Doelen kunnen per individu gesteld worden. Denk aan reminiscentie, acceptatie van ouder worden of beperking, ik-versterking, activatie of rust.

Muziekagogie in de groep:
In groepsgewijze muziekagogie ligt de nadruk op samenspel, beurt verdelen, eigenwaarde, ik-versterking. Ik begeleid liedjes op piano of gitaar. Daarbij worden kleine instrumenten bespeeld waarmee geïmproviseerd kan worden door de groep.

Kennis:
Mijn kennis en inspiratie voor muziekagogie haal ik uit mijn opleiding Muziekagogie bij Artiance in Alkmaar, mijn werk als assistent woonbegeleider bij Bartiméus in Doorn in combinatie met mijn ruime ervaring als zangdocente.
Ook heb ik de opleiding Creatieve Therapie gevolgd bij CIVAS.

Ervaring:
Momenteel geef ik individuele en groepsgewijze muziekagogie bij Bartiméus in Doorn en Zeist, QuaRijn in Doorn, Wonen bij September locaties Muiden en Wageningen en Claris Zorgvilla Steinenburgh in De Bilt.

Incidenteel werk ik muziekagogisch met ouderen met dementie bij Beukenstein in Driebergen en bij het Nederlands Veteranen Instituut in Doorn.

Kosten:
Mijn richtprijs voor Muziekagogie is €65 per uur. Afhankelijk van eventuele groepsgrootte en/ of afstand.

Interesse in muziekagogie?
Neem dan graag contact met me op via de mail.